Premies

Door het plaatsen van dubbel glas, isolerende deuren en ramen of rolluiken kan u niet alleen besparen op je energiefactuur maar komt u ook in aanmerking voor premies en belastingsvermindering van de overheid. We overlopen ze graag even met u.

6% BTW
Wanneer uw woning 5 jaar of ouder is kan je alle bouw en renovatiewerken laten uitvoeren aan 6% BTW in plaats van 21% BTW. Zowel eigenaar als huurder kunnen van deze belastingsvermindering genieten.
Link: federale overheidsdienst financiën

Fiscaal voordeel
Voor het plaatsen van onze ramen en deuren, krijgt u van de Federale overheid een belastingsvoordeel op uw volgende belastingaangifte. U kan 40% van de totaalfactuur (btw incl.) inbrengen en dit met een maximum van 2770 euro per woning (voor 2011).
Link: federale overheidsdienst financiën

Premie hoogrendementsbeglazing
Voor het plaatsen of vervangen van hoogrendementsglas, wat bij cambium standaard is, krijgt u van uw netbeheerder (bv Eandis) een premie van 10 euro per m² glas. Uw netbeheerder kan u vinden op www.premiezoeker.be. U hoeft enkel een aanvraagformulier in te vullen (wat u kan vinden op de website van uw desbetreffende netbeheerder) en het bedrag wordt op uw rekening gestort. Voor technische gegevens op deze aanvraagformulieren, contacteer ons, wij helpen u graag verder.

De Vlaamse renovatiepremie
De Vlaamse renovatiepremie wil de kwaliteit van de woningen in Vlaanderen opkrikken door een duwtje in de rug te geven voor wie een oudere woning(ouder dan 25 jaar) wil opknappen of renoveren. Deze premie staat los van het federale belastingvoordeel. Met deze renovatiepremie kan u tot 70% van je investering in ramen en deuren terugkrijgen. Zoals steeds zijn er ook bij deze premie wat voorwaarden en spelregels. De meest recente informatie en aanvraagkanalen over de Vlaamse renovatiepremie vind je HIER.

Gemeentelijke premies
Ook sommige gemeenten geven een tegemoetkoming voor milieu- en energievriendelijke investeringen, waaronder het vervangen van je ramen kan vallen. Omdat de premies én de voorwaarden van de verschillende gemeenten zodanig uit elkaar liggen, loop je best even langs bij je eigen gemeentehuis. De bevoegde diensten zijn meestal goed op de hoogte en ze kunnen je onmiddellijk de nodige brochures en formulieren meegeven. Als je hulp nodig hebt met het invullen van je aanvraag, aarzel dan niet om ons te contacteren. Via www.premiezoeker.be krijg je ook een overzicht van de meeste gemeentelijke en provinciale tegemoetkomingen.

Voor een overzicht van alle tegemoetkomingen voor jouw specifieke situatie, kan je terecht op www.premiezoeker.be of www.energiesparen.be