Zonwering

De zon is leuk, maar soms kan haar warmte ook vervelend zijn en dan kunnen we onszelf, ons huis en ons interieur beschermen met een zonwering.

Screens zijn een ideale vorm van zonwering en het meest effectief. Ze houden het zonlicht tegen en de warmte buiten terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Door de verticale montage is het ook bijzonder effectief bij een laagstaande zon. De aluminium screenkastjes zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren en kunnen recht, afgeschuind of zelfs rond zijn. De onderhoudsvriendelijke screendoeken zijn beschikbaar in verschillende wevingen en in glasvezel- of polyesterkwaliteit. Dankzij het uitgebreide gamma van doekkleuren vindt u steeds een perfect passend doek bij uw woning. Voor de bediening heeft u de keuze uit manuele (lint, stang) of elektrische toepassingen. Ook afstandsbediening is mogelijk, wat minder bekabeling met zich meebrengt.

Voor het creëren van schaduw op uw terras of balkon is een zonnetent ideaal. Zonnetenten zijn te verkrijgen in open of cassette uitvoering, met of zonder draagbuis. Cassettetenten zijn ontworpen om het opgerolde doek te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Het armatuur, vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium, is verkrijgbaar in eender welke RAL-kleur. In één geheel zijn zonnetenten tot 7 meter leverbaar, gekoppeld zelfs tot 14 meter. Uitval kan tot 4 meter voor bepaalde tenten. Hierbij is ook een manuele of elektrische bediening mogelijk.

Wanneer u een veranda of lichtstraat hebt kan ’s zomers de temperatuur in deze plaats nogal hoog oplopen. Met een verandazonwering kan dit vermeden worden en kunt u het ganse jaar door genieten van uw veranda. De bergingskast is zelfdragend zodat er geen extra belasting is op uw glasdak. Door de dikwandig geëxtrudeerde aluminium geleiders worden de reactiekrachten, die ontstaan door het opspannen van het doek, overgedragen op de verandaliggers. Het armatuur is verkrijgbaar in eender welke RAL-kleur. Ook het aanbod aan doekkleuren is enorm, zo kan u uw zonwering personaliseren. Het doek wordt op spanning gehouden door een ingebouwd veersysteem. Eén enkel element kan een maximale breedte van 5 m bereiken. Gekoppelde elementen gaan tot 9m breedte. Afhankelijk van het doekoppervlak is een uitval tot 5m mogelijk.

Geautomatiseerde besturingssystemen worden steeds meer toegepast en staan garant voor een optimale gebruiksvriendelijkheid. De zon-windautomaat reageert op de weersomstandigheden. Bij felle zonneschijn loopt het doek automatisch uit en bij hevige wind trekt het doek zich veiligheidshalve terug. Ook systemen met afstandsbediening zijn mogelijk en optimaliseren het gebruikscomfort.

Bekijk de foto’s!