Rolluiken

Rolluiken vormen een excellente zon- en hittewering in de zomer en zorgen voor extra isolatie en energiebesparing in de winter. Bovendien zijn het goede geluidsisolatoren en hebben ze een inbraak werende functie. Rolluikprofielen zijn verkrijgbaar in PVC of aluminium . Wat bediening betreft kan u kiezen tussen manueel (lint, koord, kabel, stang) of elektrisch. Bij elektrische bediening kan u nog verder uitbreiden met groepsbediening, afstandsbediening en tijdsbesturing. Verschillende combinaties zijn mogelijk.
Er zijn 3 types rolluiken

Inbouwrolluiken
Deze zijn enkel toepasbaar bij nieuwbouw. Hiervoor dient een uitsparing voorzien te worden boven de raam- of deuropening.

Opbouwrolluiken
Wanneer u van plan bent om uw huis te voorzien van nieuwe ramen en bij de bouw er geen rolluiken voorzien waren kunnen rolluikkasten bovenop de ramen geplaatst worden. Opbouwrolluiken zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren, dus ook in die van uw ramen zodat alles 1 geheel vormt.

Voorzetrolluiken
De perfecte oplossing voor bestaande ramen waar geen voorzieningen zijn voor rolluiken. De rolluikkast wordt aan de buitenzijde op of tussen het metselwerk geplaatst. Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in 3 verschillende kastvormen: afgeschuind, rond en recht. De kasten zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren.

Bekijk de foto’s!